Kősziklás Borászat

SAUVIGNON BLANC 2022

A bor

A bor

Alkohol 12,94 % vol.
Tényleges alkohol 12,64 % vol.
Tényleges alkohol g/l 100.7 g/l
Összes extrakt 24.5 g/l
Redukáló cukor 6.1 g/l
Cukormentes extrakt 19.4 g/l
Összes sav (borkősavban kifejezve) 6.1 g/l
Illósav (ecetsavban kifejezve) 0.34 g/l
Összes kéndioxid 45 mg/l
Szabad kéndioxid 5 mg/l
Hamutartalom 1.73 g/l
Termékinformáció

Termékinformáció

Tápértéktartalom (100 ml)

Energia 102 kcal
Fehérje 0,1 g
Zsír 0 g
Telített 0 g
Egyszeresen telítetlen 0 g
Többszörösen telítetlen 0 g
Szénhidrát 7,7 g
Cukor 6,1 g
Rost 0 g
Nátrium 5 mg
Koleszterin 0 mg
A borvidék

A borvidék

  • Termőhely:
  • NESZMÉLYI BORVIDÉK, Neszmély község, Kormaföle dűlő
  • Ültetvény adatai:
  • A terület 2 ha Sauvignon blanc nyugati fekvésű, 250 m - 300 m tengerszint feletti magasság. Talaja földes kopár.
    Az ültetvény 2016 tavaszán lett telepítve, francia oltványokkal. 4 féle klón: 108, 530, azonos arányban.
    Az ültetvény térállása (sor- és tőtáv) 2,4 m * 1 m, művelésmódja: egy szálvesszős ernyő.
  • Termesztéstechnológia:
  • Az ültetvény művelése során mechanikai soralj művelés történt – nem használunk gyomirtót. Váltott sorművelés – egyik sor művelt, másik füves. A növényvédelembe biotermesztésben engedélyezett szereket használtunk.
    Az ültetvény termésátlaga 112 mázsa/ha
Feldolgozás

Feldolgozás

  • Szüret:
  • 2022. szeptember 12-én, gépi szürettel.
  • Feldolgozás:
  • Hajnali szüretet követően 24 órán keresztül héjon áztatás történt. Préselés után 48 órás mustülepítés történt. A tiszta must fajélesztővel lett beoltva – (Lallemand – SAUVY fajélesztő)
  • Palackozás:
  • 2023 március 18., 27.530 palack