A bor
A bor
Alkohol | 12,94 % vol. |
Tényleges alkohol | 12,64 % vol. |
Tényleges alkohol g/l | 100.7 g/l |
Összes extrakt | 24.5 g/l |
Redukáló cukor | 6.1 g/l |
Cukormentes extrakt | 19.4 g/l |
Összes sav (borkősavban kifejezve) | 6.1 g/l |
Illósav (ecetsavban kifejezve) | 0.34 g/l |
Összes kéndioxid | 45 mg/l |
Szabad kéndioxid | 5 mg/l |
Hamutartalom | 1.73 g/l |
Termékinformáció
Termékinformáció
Tápértéktartalom (100 ml)
Energia | 102 kcal |
Fehérje | 0,1 g |
Zsír | 0 g |
Telített | 0 g |
Egyszeresen telítetlen | 0 g |
Többszörösen telítetlen | 0 g |
Szénhidrát | 7,7 g |
Cukor | 6,1 g |
Rost | 0 g |
Nátrium | 5 mg |
Koleszterin | 0 mg |
A borvidék
A borvidék
- Termőhely:
- NESZMÉLYI BORVIDÉK, Neszmély község, Kormaföle dűlő
- Ültetvény adatai:
- A terület 2 ha Sauvignon blanc nyugati fekvésű, 250 m - 300 m tengerszint feletti magasság. Talaja földes kopár.
Az ültetvény 2016 tavaszán lett telepítve, francia oltványokkal. 4 féle klón: 108, 530, azonos arányban.
Az ültetvény térállása (sor- és tőtáv) 2,4 m * 1 m, művelésmódja: egy szálvesszős ernyő. - Termesztéstechnológia:
- Az ültetvény művelése során mechanikai soralj művelés történt – nem használunk gyomirtót. Váltott sorművelés – egyik sor művelt, másik füves. A növényvédelembe biotermesztésben engedélyezett szereket használtunk.
Az ültetvény termésátlaga 112 mázsa/ha
Feldolgozás
Feldolgozás
- Szüret:
- 2022. szeptember 12-én, gépi szürettel.
- Feldolgozás:
- Hajnali szüretet követően 24 órán keresztül héjon áztatás történt. Préselés után 48 órás mustülepítés történt. A tiszta must fajélesztővel lett beoltva – (Lallemand – SAUVY fajélesztő)
- Palackozás:
- 2023 március 18., 27.530 palack